Pregunta de entrevista de Meta

Write a sorting algorithm for a numerical dataset in Python.

Respuestas de entrevistas

31 jul 2016

def mergeSort(lst): split = len(lst) / 2 left = lst[:split] right = lst[split:] if len(left) > 1 or len(right) > 1: left = mergeSort(left) right = mergeSort(right) return merge(left, right) def merge(A, B): i=0 j=0 sorted_list = [] while i < len(A) and j < len(B): if A[i] <= B[j]: sorted_list.append(A[i]) i += 1 else: sorted_list.append(B[j]) j += 1 if i < len(A): sorted_list.extend(A[i:]) elif j < len(B): sorted_list.extend(B[j:]) return sorted_list

20 dic 2015

list = ["1", "4", "2", "10", "5"] list = [ int(i) for i in list ] list.sort() print (list)

6 dic 2016

def mysort(arr): if len(arr) pivot] return mysort(left) + middle + mysort(right)

15 jun 2016

Here's a bubble sort: number_set = [1, 4, 3, 7, 3, 4, 5, 2, 8, 4] print "This UNSORTED set has %d elements and is: " % len(number_set), number_set for x in range(len(number_set)): for y in range(x, len(number_set)): if number_set[x] >= number_set[y]: continue else: t = number_set[x] number_set[x] = number_set[y] number_set[y] = t print "swapped and the set is now: ", number_set print "This SORTED set has %d elements and is: " % len(number_set), number_set

20 dic 2015

30 oct 2016

sorted_list = [ ] loops = len(unsorted_list) i = 0 while i <= loops: next_value = min(unsorted_list) sorted_list.append(unsorted_list.pop(unsorted_list.index(next_value))) i += 1