Ik solliciteerde online door mijn cv in te sturen. Dezelfde dag nam de personeelsmanager contact met me op om mijn contactgegevens en de gewenste datum voor een telefonisch screeninggesprek te krijgen. We werden het eens over een telefonisch onderhoud binnen twee weken na die datum. Het gesprek duurde ongeveer 30 minuten en bestond uit een controle van mijn achtergrond, en een aantal algemene vragen over mijn toekomstige doelen en ambities in het leven.
Vervolgens begon de personeelsmanager het technische vragendeel van het gesprek, dat ongeveer 10 minuten duurde. De vragen waren allemaal standaard met niet meer dan 20 seconden tijd om ze te beantwoorden. Dat was heel vreemd en niet erg vriendelijk, aangezien de personeelsmanager absoluut geen technisch persoon was en basiskennis van Java ontbeerde. Daarom moest ik exact zo reageren als op haar antwoordenblad stond geschreven. Dat was geen goed visitekaartje van een internationaal mediabedrijf dat probeert om hun kandidaten te imponeren met een sollicitatieprocedure van hoge kwaliteit.
Ik ben sindsdien niet benaderd door de personeelsmanager en vertrok zonder antwoord, vervolgmail of enige kennisgeving. Een heel onbeschofte en onprofessionele manier om met sollicitanten om te gaan.